donderdag, 2. maart 2006 - 12:27

Bejaarden-oplichters aangehouden

De Bovenregionale Recherche Noord- en Oost-Nederland (BR NON) heeft op dinsdag 28 februari jl. in Arnhem een 46-jarige man en een 42-jarige vrouw uit die stad aangehouden. Tevens werd in Huissen een 39-jarige man uit die woonplaats aangehouden. Het drietal wordt ervan verdacht bejaarden in Delft, Leiden, Arnhem en Velp te hebben opgelicht.

De verdachten kwamen aan de deur en deden zich onder andere voor als medewerker van een bank. Ze overtuigden de veelal oudere slachtoffers hun bankgegevens (pas en code) af te geven. Vervolgens haalden ze deze rekeningen leeg. De feiten werden gepleegd vanaf september 2005 tot aan nu. Het totale schadebedrag wordt geschat op circa €12.000,--.

In een winkelpand in Velp, een woning in Arnhem en een woning in Huissen zijn doorzoekingen verricht. Computers en diverse goederen werden voor nader onderzoek inbeslaggenomen. Daarnaast is op een aantal aangetroffen luxe goederen bij de verdachten conservatoir beslag gelegd.

In Groessen werd een hennepkwekerij met ruim 800 planten ontdekt en geruimd. De uit Huissen afkomstige man wordt verdacht van betrokkenheid bij deze kwekerij.

De mannen en vrouw zijn ingesloten. Het onderzoek staat onder leiding van het Openbaar Ministerie in Zwolle-Lelystad.
Provincie:
Tag(s):