zondag, 5. november 2006 - 14:36

Bekeuring wildplasser eindigt in aanhouding

Ootmarsum

Tijdens hun voetsurveillance op de Koale kermis in het centrum van Ootmarsum zien twee politieagenten om omstreeks 22:10 uur op vrijdag 3 november een 20-jarige Saasvelder ter hoogte van de Rabobank staat te urineren. Als ze de man aanspreken en een bekeuring willen geven voor wildplassen zien en horen ze dat een groep van ongeveer 25 personen op ongeveer een halve meter bij hen vandaan spreekkoren roept die normaal alleen voor scheidsrechters geldt maar nu tegen de agenten geuit wordt.

Op het moment dat de verdachte zijn portemonnee pakt om zijn legitimatiebewijs te tonen, komt de groep steeds dichter bij om het uitschrijven van de bekeuring te voorkomen. De agenten spreken de menigte toe zich er vooral niet mee te bemoeien en afstand te houden. Aan dit verzoek wordt niet voldaan waardoor het onmogelijk is de zaak op straat af te handelen.

Als er meer politieagenten ter plaatse komen willen de twee agenten de verdachte meenemen naar het bureau om daar de zaak af te ronden. Op dat moment proberen twee vrienden van de verdachte hem los te trekken uit de armen van de agenten, hierdoor ontstaan er diverse worstelingen maar kan de verdachte uiteindelijk toch naar het bureau overgebracht worden.

Ook zijn vrienden twee 22-jarige jongens uit Saasveld worden aangehouden en overgebracht naar het bureau, proces-verbaal werd opgemaakt en om 23:45 mochten de vrienden het bureau weer verlaten.
Provincie:
Tag(s):