donderdag, 15. juni 2006 - 11:17

Bekeuringen voor lang geparkeerde aanhangers

Winterswijk

Vanaf 1 mei 2006 controleert de gemeente intensief op het parkeren van aanhangwagens en caravans op de openbare weg. De handhavers van de gemeente Winterswijk en de politie treffen regelmatig aanhangwagens en caravans op reguliere parkeerplaatsen aan.

Hierdoor ontstaat er een tekort aan parkeerplaatsen, vormen ze een ontsierend, hinderlijk of zelfs gevaarlijk obstakel voor de weggebruikers en staan ze in of op het openbare groen.

Vanaf het moment dat het nieuwe beleid van kracht is geworden, heeft de gemeente 46 keer geconstateerd dat een caravan of aanhanger één of meerdere dagen langs de openbare weg stond. Wanneer deze voertuigen meer dan drie dagen op de openbare weg stonden is een bekeuring geschreven.

In totaal zijn zeven bekeuringen uitgedeeld en is er twee keer bestuursdwang aangezegd. Dat houdt in, dat de eigenaar van het voertuig de opdracht krijgt om binnen 48 uur zijn caravan of aanhangwagen van de openbare weg te verwijderen. Indien de eigenaar geen actie onderneemt wordt het voertuig op kosten van de eigenaar afgesleept. Dit is tot nu toe één keer gebeurd.

Ook in de komende periode zullen de handhavers van de gemeente intensief controleren op het parkeren van aan-hangwagens en caravans op de openbare weg. Dus gaat u op vakantie en gaat de aanhangwagen van het bedrijf niet mee, laat deze dan niet op de openbare weg achter!
Provincie:
Tag(s):