dinsdag, 23. mei 2006 - 11:43

Bekijk de misdaad in uw buurt

Amsterdam

Misdaadkaart.nl is dinsdag 23 mei officieel gelanceerd. De website geeft als enige plek in Nederland een overzicht van overtredingen en misdaden die in een woonplaats of buurt plaatsvinden. Deze informatie wordt ook op een kaart geprojecteerd middels Google Maps, zodat een ieder goed inzicht krijgt wat waar gebeurt. Zoeken kan op woonplaats of door het ingeven van een postcode en huisnummer. De website bevat nu al meer dan 30.000 misdaden, en wordt dagelijks met vele honderden nieuwe delicten aangevuld.

Misdaadkaart.nl bevat en toont vrijwel alle misdaden die door de Nederlandse politie via persberichten worden verspreid. Daarbij gaat het om vele honderden berichten per dag. Omdat alle misdaden doorzoekbaar zijn, blijkt Misdaadkaart.nl een handig hulpmiddel te zijn voor huizenzoekers die graag willen weten of hun toekomstige woning zich in een veilige buurt bevindt. Daarnaast wordt de site gebruikt door forenzen die op de hoogte willen blijven wat er in de woonbuurt gebeurt.

Het project startte ongeveer een jaar geleden als een technische uitdaging, maar blijkt inmiddels zo goed te werken dat besloten is deze website ook daadwerkelijk live op internet te plaatsen. Daarmee wordt een wens vervuld die enkele jaren geleden door voormalig PvdA-lijsttrekker Ad Melkert werd geuit. In 2002 bepleitte hij al de misdaadkaart, 'waarmee burgers kunnen zien of een buurt gevaarlijk is, en hun bestuurders daarop aanspreken.
Categorie:
Tag(s):