maandag, 9. oktober 2006 - 15:26

Belagers van homo’s aangehouden

Het afgelopen weekend heeft de districtsrecherche van Heerlen vijf mannen uit Landgraaf aangehouden omdat zij verdacht worden van het mishandelen van homo’s. De aangehouden verdachten worden ervan verdacht op 16 september 2006 een auto van de weg te hebben gereden op de Toeristenweg in Brunssum. Hierbij raakte de bestuurder licht gewond.

Op 29 september hebben zij eveneens in Brunssum, een slachtoffer zodanig mishandeld dat de man bewusteloos raakte. De auto van de man werd daarbij vernield.

De groep heeft zich mogelijk aan nog meer soortgelijke strafbare feiten schuldig gemaakt. Het probleem is dat het homo-ontmoetingsplaatsen zijn en dat de acties van de groep jongeren ook expliciet tegen die groep gericht is. Daarom wordt mogelijk geen aangifte gedaan.

Uit het onderzoek werd duidelijk dat de groep afspraken maakte om de homo-ontmoetingsplaatsen te bezoeken en slachtoffers uit te zoeken.

Aan de actie, waarbij de verdachten werden aangehouden, hebben afgelopen weekend 10 politiemensen deelgenomen.

De verdachten hebben deels bekend en worden vandaag getoetst bij de rechter-commissaris in Maastricht.
Het onderzoek is nog in volle gang en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De politie vermoedt dat meer mensen slachtoffer van deze praktijken zijn geworden. Zij roept die slachtoffers op om alsnog aangifte te doen. Met name ook die mensen die slachtoffer zijn geworden in de omgeving van de Toeristenweg in Brunssum/Landgraaf.
Provincie:
Tag(s):