donderdag, 26. januari 2006 - 10:04

Belangenbehartiging ondernemers vuurwerkramp stopt

Enschede

De stichting OGOVE -Ondernemersvereniging Gedupeerde Ondernemers Vuurwerkramp Enschede- stopt officieel met haar belangenbehartiging voor de getroffen ondernemers uit Roombeek. Zij behartigde de belangen van de ondernemers sinds de vuurwerkramp in Enschede van 13 mei 2000. Tijdens de vuurwerkramp vielen dodelijke slachtoffers, raakten vele mensen hun huis kwijt maar verloren ook de veel bedrijven die in de wijk gevestigd waren hun bedrijfsruimte en bron van inkomsten.

De OGOVE gaf deze gedupeerde ondernemers een gezicht, waardoor er sneller en gestructureerder hulp kon worden verstrekt. De goede samenwerking met de verschillende partners, zoals MKB-Oost, Oost NV en Syntens maakte dat de getroffen ondernemers alle mogelijke ondersteuning kregen.

Volgens de voorzitter, de heer Lubbert Oosting heeft onder andere de OGOVE ervoor gezorgd dat de financiële rijksregelingen voor de ondernemers zijn verruimd en dat er een goede terugkeerregeling binnen het getroffen gebied voor de ondernemers naar een plaats in de wijk Roombeek. Roombeek is de afgelopen jaren grotendeels herbouwd.

Tijdens een formele bijeenkomst op 26 januari sluiten de OGOVE, Gemeente Enschede en Kamer van Koophandel Veluwe en Twente gezamenlijk de periode van belangenbehartiging van de OGOVE af. dhr. Lubbert Oosting, voorzitter van de OGOVE, dhr. Eric Helder, Wethouder van de Gemeente Enschede en mevr. Wilma van Ingen, Algemeen Directeur van de Kamer van Koophandel Veluwe en Twente houden een inleiding. Zij vertellen onder andere over hun persoonlijk beleving van de vuurwerkramp
Provincie:
Tag(s):