donderdag, 2. februari 2006 - 17:22

Belgen leveren verdachte uit

Donderdagochtend hebben de Belgische autoriteiten de 46-jarige man uit Gennep uitgeleverd die wordt verdacht van betrokkenheid bij de aanrijding op de Prins Hendriklaan in Brunssum van afgelopen zaterdag.

Bij deze aanrijding kwam toen een 44-jarige man uit Hoensbroek om het leven en raakte een 41-jarige vrouw uit Brunssum licht gewond. Toen de politie de man een dag later op het spoor kwam, sloeg de verdachte op de vlucht, waarbij een viertal politievoertuigen werden beschadigd tijdens de achtervolging.

De verdachte kon uiteindelijk worden aangehouden door politieagenten van politie Limburg Noord die de man met toestemming tot op Belgisch grondgebied hadden achtervolgd. Tijdens deze achtervolging beging de man onder meer diverse ernstige verkeersmisdrijven. Ook moest een agent van een politiepatrouille, die de verdachte signaleerde in Kessel, een noodsprong maken toen de verdachte plotseling op hem inreed.

De uitlevering vond plaats bij de grensovergang bij Kessenich. De verdachte is ingesloten in een politiebureau in de regio Limburg Zuid en wordt vandaag gehoord. Vrijdag zal hij worden voorgeleid aan de officier van justitie en aan de rechter-commissaris.
Provincie:
Tag(s):