zondag, 7. mei 2006 - 17:29

Belgische en Nederlandse politie achtervolgen motordieven

Echt

De politie heeft zaterdagavond twee mannen van 24 en 28 jaar uit Heerlen en Brunssum gearresteerd na diefstal van een motor in het Belgische Kinrooi. De twee mannen werden op heterdaad betrapt bij een bedrijf in Kinrooi toen zij een motor in een bestelbusje wilden laadden. Toen de politie hen wilde arresteren vluchtten de twee met het busje richting Nederland, daarbij gevolgd door de Belgische politie.

Via Ittervoort, Thorn en Maasbracht kwamen de verdachten in Echt. Tijdens de achtervolging is er in Thorn bijna een aanrijding gebeurd tussen het bestelbusje en een ongeveer 10 jaar oud kind.

In Nederland zette ook de Nederlandse politie de achtervolging in samen met de Belgische collega’s. In Echt konden de agenten de auto laten stoppen. De eerste verdachte werd direct aangehouden, de tweede rende weg maar werd met behulp van een politiehond al snel in een boom gevonden.

De Belgische politie vraagt de uitlevering van beide verdachten. Zij zijn overgedragen aan de politie Limburg-Zuid. Hier is de gebruikte bestelauto gestolen, zo meldt de politie.
Provincie:
Tag(s):