dinsdag, 23. mei 2006 - 18:16

Belgische vrachtwagen combinatie belandt op fietspad

Op de Elmpterweg net over de grens bij landhotel Cox in Roermond is dinsdagmiddag een Belgische vrachtwagen met oplegger van de weg geschoten. De cabine van de truck raakte hierbij een boom en kwam op het fietspad terecht. De chauffeur uit het Belgische Bree raakte lichtgewond aan zijn bekken. Ook de hond van de chauffeur raakte gewond.

Volgens de chauffeur moest hij plotseling krachtig remmen, omdat de personenauto voor hem afremde. Hierdoor slipte de truck, schoot de berm in en vervolgens door de vangrail. De cabine raakte zwaar beschadigd door de klap tegen een boom. De personenauto van de chauffeur, die ook op de oplegger stond, kwam op zijn kant terecht op het fietspad. Er waren geen andere voertuigen bij het ongeval betrokken.

Om de vrachtwagen met oplegger weer uit de berm te trekken werd de weg tussen de twee voormalige grensposten afgesloten. In Roermond werd de afslag vanaf de St. Wirosingel naar de Duitse grens tijdelijk afgesloten. Hierdoor ontstond aan beide zijde van de grens files.
Provincie:
Tag(s):