maandag, 13. februari 2006 - 11:41

Belinda Meuldijk schenkt wagentje aan de Ezelsociëteit

Zeist

Afgelopen november overleed de ezel van Belinda Meuldijk. Na 8 mooie jaren buiten in de tuin, maar vooral ook binnen in huis tussen de mensen werd een akelige niersteenkoliek ezelin Yessi fataal. Yessi was ooit uit het buitenland gekomen. Toen Belinda Meuldijk haar aantrof op de paardenmarkt in Utrecht, had ze één blind oog en waren al haar hoeven kromgegroeid als een soort oosterse sloffen.

Als herinnering geeft Belinda Meuldijk nu het wagentje van haar Yessi aan De Ezelsociëteit. Sommige ezels vinden het namelijk helemaal het einde om aangespannen voor een wagentje te rijden. De ezels èn De Ezelsociëteit zijn Belinda dan ook erg dankbaar voor dit gebaar.

Bij De Ezelsociëteit worden verwaarloosde, gehandicapte en oude ezels opgevangen uit Nederland en andere landen. Regelmatig koen er nieuwe ezels binnen die mishandeld zijn, ondervoed of juist door hun hoeven zakken door overgewicht. Veel ezels zijn ziek. Bij de sociëteit worden ze door deskundige vrijwilligers opgevangen en verzorgd en krijgen ze medicijnen en een dieet. Hun hoeven worden verzorgd en soms krijgen ze gedragstherapie.
Provincie:
Tag(s):