zondag, 17. september 2006 - 21:45

Bemoeials worden met wapenstok op afstand gehouden

Nieuw Amsterdam

De politie heeft zaterdagnacht vier verdachten aangehouden. De politie was naar een shoarmazaak aan de Vaart ZZ gekomen na een melding van een vechtpartij in de zaak. Ter plaatse wilden de agenten achterhalen wat er aan de hand, tot meerdere mensen zich er mee gingen bemoeien.

Op een gegeven moment sommeerde de politie een 27 - jarige man uit Emmen en een 35 - jarige man uit Nieuw Amsterdam om weg te gaan.

Beide gaven hier geen gehoor aan, waarna ook nog eens een 37 - jarige man uit Nieuw Amsterdam zich er mee ging bemoeien. De politie moest uiteindelijk de wapenstok gebruiken om de bemoeials op afstand te houden.

Hierna lukte het de politie om de inwoner uit Emmen en de 35 -jarige inwoner uit Nieuw Amsterdam aan te houden. De dienstauto werd hierbij nog wel vernield.

De 37 - jarige inwoner uit Nieuw Amsterdam wist te ontsnappen. Maar een 26 - jarige man uit Emmen wilde zich er ook nog wel even mee bemoeien en nadat hij ook niet weg wilde gaan werd hij eveneens aangehouden. De man die wist te ontsnappen is zondagmorgen thuis door de politie aangehouden.

Het viertal wordt mishandeling van een politieambtenaar, openlijke geweldpleging, verzet en vernieling ten laste gelegd.
Provincie:
Tag(s):