vrijdag, 21. juli 2006 - 17:45

Bende uit Heerlen verantwoordelijk voor 150 inbraken

Heerlen

Met de aanhouding van 25 jongeren heeft de politie zeker 150 inbraken in Heerlen en omstreken opgelost. Acht verdachten zitten nog in bewaring. De leeftijden variëren van 17 tot en met 25 jaar. De verdachten komen allen uit Heerlen, zo meldt de politie vandaag.

Gedurende de maanden december 2005 tot en met 10 februari 2006 zag de politie zich geconfronteerd met een sterk stijgend aantal inbraken in bedrijven, scholen, woningen en ramkraken. Deze werden met name gepleegd in Heerlen en Brunssum. De buit bestond hoofdzakelijk uit TFT-schermen, computers en LCD-schermen. Verder stalen zij sierraden, kleding, scooters en motoren en apparatuur zoals DVD-spelers.

Gedurende een drie maanden durend onderzoek werden 14 verdachten aangehouden en 11 personen gehoord als verdachte. Van de in het totaal 25 verdachten zitten er momenteel nog acht in bewaring, in afwachting van hun berechting.

De gestolen goederen werden grotendeels door de jongeren behouden en zelf gebruikt. Veertig procent daarvan werd teruggevonden op de adressen van de verdachten.

De verdachten komen bijna allemaal uit gebroken gezinnen en hadden geen afgeronde opleiding. Ook verkeerden de meeste in een slechte financiële situatie en waren recidivisten. Het normbesef van de jongeren is laag en zij hebben een slecht toekomstperspectief.
Provincie:
Tag(s):