donderdag, 16. maart 2006 - 15:49

Benefietconcert voor 'Zien voor Zorg'

Klarenbeek

De Stichting ‘Zien voor Zorg’ heeft het afgelopen jaar de wind niet helemaal mee gehad, waardoor zij hun pand in Dieren moesten verlaten. Door de inzet van een aantal mensen werd het idee geopperd om een benefiet concert te organiseren om toch de stichting te kunnen behouden, omdat ze hun doelstellingen een nobel streven vonden.

Een van de doelstellingen is de opvang van probleemjongeren. De stichting is van mening dat het veel te vaak voorkomt dat jongeren met leer- en opvoedingsproblemen, wegens plaatsgebrek in de daarvoor bestemde opvanghuizen, in de gevangenis worden ondergebracht. ZVZ vindt dit schreiend en wil zich inspannen om opvang van deze jongeren te realiseren. Professionele opvang waarbij zij de ontspoorde jongeren helpen zijn of haar leven weer op te pakken.

Een andere doelstelling is de hulp aan ouderen en minderbedeelden . Te vaak dreigen oudere en minderbedeelde mensen tussen de wal en het schip te raken met alle nieuwe wetten en wel of geen belastingtoeslagen. Veel mensen leven op de grens van de armoede. VZV probeert zoveel mogelijk de zorgen en lasten te verlichten.

De stichting beschikt over gecertificeerde APS-pijntherapeuten, die mensen tegen sterk gereduceerde prijs van hun pijn afhelpen. Bijna 90% van de behandelde mensen ervaart de behandeling als positief en heeft resultaat.

De stichting heeft Counselingtherapeuten (psycho sociale hulpverlening). Deze therapeuten werken op vrijwillige basis. Al het geld dat binnenkomt, gaat naar hun doelen. Mensen kunnen de ZVZ ook ondersteunen door donateur te worden voor 15 euro per jaar.

Om de stichting financieel nieuw leven in te blazen, is er op 31 maart een spetterende Rock avond georganiseerd in de grote zaal van de Nieuwe Zweep te Klarenbeek. Hieraan werken mee: Action in DC ( worlds no 1 AC/DC tribute band ) en de Achterhoekse Rockband Bleaching Bones.

De Bleaching Bones geven de aftrap met een superstrakke show vanaf 21:00 tot 22:30 en daarna zal Action in DC groots uitpakken met hun wervelende AC/DC show met o.a. kanonnen en vuurwerk.

Eric Schuurman van TV Gelderland zal met zijn smeuïge humor de avond presenteren.
De voorverkoop is inmiddels begonnen. Kaarten in de v.v.k. zijn € 12,50 en zijn te bestellen via info.bleachingbones@planet.nl of aan de zaal te verkrijgen.
‘De Nieuwe Zweep’, Klarenbeekseweg 93 te Klarenbeek tel 055-3011286
Provincie:
Tag(s):