woensdag, 29. maart 2006 - 6:57

Benfica en Barça brengen spektakel

Het zou volgens de kenners geen spektakel worden. Maar Benfica - FC Barcelona werd juist een zeer aantrekkelijke wedstrijd. Door veel fouten en kansen was het duel zeer vermakelijk. Al doet de uitslag wellicht anders vermoeden: 0-0.

In de eerste helft regende het kansen voor de bezoekers. Mede dankzij een blunderende doelman Moretto, die Barça bijna twee niet te missen kansen bood. Gelukkig voor de ploeg van trainer Ronald Koeman redde de goalie vervolgens ook knap. Maar als Mark van Bommel in de 45ste minuut de bal aan de geheel vrijstaande Henrik Larsson had gegeven, was Barcelona gewoon met 0-1 ruststand naar de kleedkamers gegaan. De Nederlander zag de Zweed echter over het hoofd en schoot gehaast naast.

Barça kreeg nog meer grote kansen via oud-FC Porto-speler Deco, Andres Iniesta, Samuel Eto'o en opnieuw Van Bommel, die een prima solo gestuit zag worden door Moretto. Benfica kreeg vooral wat schietkansen, die net naast of over gingen. Al met al mocht de thuisploeg niet mopperen toen het bij de rust slechts 0-0 stond.

In de tweede helft ging het spektakel gewoon door. Oleguer kopte net naast en Larsson en Thiago Motta raakten beiden de paal binnen een minuut. Na een uur begon ook Benfica kansen te krijgen. Eerst stuitte invaller Miccoli op keeper Valdes en daarna had de thuisploeg recht op een penalty na hands van Motta. Scheidsrechter Bennett zag er echter geen opzet in. Tien minuten voor tijd kreeg Simao een reuzenkans maar ook hij schoot tegen Valdes op.

De vermakelijke pot werd met 0-0 afgesloten, maar saai was het allerminst. Volgende week zal de beslissing vallen in Nou Camp.