zaterdag, 11. november 2006 - 15:27

Bennie Jolink terug uit Afghanistan

Eindhoven

Normaal-zanger Bennie Jolink is zaterdagavond op vliegbasis Eindhoven teruggekeerd van zijn bezoek aan de Nederlandse militairen in Afghanistan. Afgelopen dinsdag vertrok de zanger uit de Achterhoek voor een spontane en zeer gewaardeerde toer door Afghanistan. Minister Henk Kamp van Defensie verwelkomde de zanger.

Nadat hij woensdag vanaf Kabul per militair transportvliegtuig naar Kandahar Airfield was gevlogen en daar een uitvoering gaf, heeft de zanger uit de Achterhoek donderdag beide kampementen in Uruzgan bezocht. Na het optreden ging Jolink naar de basis in Tarin Kowt. Hier was de gepantserde eetzaal voor de gelegenheid verbouwd tot muziekhal. Vrijdagochtend vloog hij terug naar Kabul International Airport om daar op te treden voor de militairen van onder andere het F-16 detachement.

Voor het F-16 detachement maakt het bezoek van Jolink ook deel uit van de afsluiting van de missie en het opereren vanaf Kabul. Het personeel van Volkel wordt afgelost door dat van de vliegbasis Leeuwarden. Daarnaast verhuist het F-16 detachement van Kabul naar Kandahar.

Het idee om op te treden voor de Nederlandse militairen daar ontstond uit een eerder contact tussen Jolink en het 313 Squadron van de Koninklijke Luchtmacht. Dit was tot voor vorig jaar gestationeerd op de vliegbasis Twenthe en opereert nu vanaf vliegbasis Volkel.
Provincie:
Tag(s):