woensdag, 30. augustus 2006 - 13:11

Bergkamp voegt alsnog prijs aan erelijst toe

Hoewel Dennis Bergkamp zijn actieve carrière onlangs beëindigde, heeft de Amsterdammer toch nog een prijs aan zijn erelijst toegevoegd. De ex-speler van Ajax, Internazionale en Arsenal heeft namelijk alsnog de titel van wereldtopscorer 1992 toegewezen gekregen.

Veertien jaar geleden ging die prijs nog naar César Augusto Obando uit Honduras. Die zou toen twaalf goals in officiële internationale wedstrijden hebben gemaakt. De internationale federatie van voetbalstatistici (IFFHS) ontdekte onlangs echter dat Obando slechts elf maal doel trof. Een treffer van Obando tegen een Colombiaans gelegenheidsteam was ten onrechte als interlandtreffer aangemerkt.

De IFFHS wil de trofee binnenkort aan Bergkamp uitreiken. De oud-onternational was in 1992 als speler van Ajax en Oranje eveneens twaalf maal succesvol, maar kreeg de prijs niet omdat hij minder interlandgoals maakte (zeven) dan Obando. De ex-prof is de tweede Nederlander die de prijs in de wacht sleept. Ruud Van Nistelrooij ging hen in 2002 voor(!) met veertien goals (een voor Oranje en dertien voor Manchester United).
Categorie:
Tag(s):