donderdag, 27. april 2006 - 23:04

Beroving blijkt mishandeling

Losser

Op vrijdag 21 april werd aangifte gedaan van een poging tot beroving door een 20 jarige man uit Gronau. De 20 jarige stond bij de pinautomaat en werd daar belaagd door twee personen en mishandeld. Hiervoor werd diezelfde avond nog een 25 jarige Lossernaar aangehouden. De verdachte ontkende elke betrokkenheid. De 25 jarige werd op 22 april weer in vrijheid gesteld.

Uit het daarna ingestelde onderzoek kon de politie op 26 april de tweede persoon aanhouden, een 30 jarige Lossernaar. Deze verdachte bekende de mishandeling. Tevens bleek dat de mishandeling geen aanleiding tot beroving was geweest, maar een gevolg van een door de 20 jarige gemaakte opmerking.
De 20 jarige had de verdachten aangesproken over het feit dat een van hen daar stond te urineren. Vervolgens kreeg hij van de 30 jarige verdachte schoppen en klappen. Ook een te hulp gekomen 23 jarige Losserse vriend van de 20 jarige werd in zijn gezicht geslagen.

De politie heeft de 30 jarige in verzekering gesteld en opgesloten. Tevens moet deze verdachte nog een straf van 101 dagen uitzitten. De politie maakt proces-verbaal op ter zake mishandeling en openbare dronkenschap.


Aanhouding na poging beroving
Losser
Vrijdagavond 21 april werd om ongeveer 23.30 uur gemeld dat even daarvoor gepoogd was iemand te beroven bij een pinautomaat van een bank aan de Langenkamp in Losser. Een 20 jr. man uit Gronau had bij de automaat gestaan toen hij werd belaagd door twee personen die geprobeerd hadden zijn geld af te nemen en hem hadden geschopt en geslagen. Vermoedelijk omdat een vriend van de 20 jr., een 23 jr. Lossernaar langs kwam en stopte, gingen de twee overvallers er zonder geld vandoor, echter niet voordat ook de 23 jr. nog een klap in zijn gezicht had gekregen. Een onderzoek werd ingesteld en naar aanleiding hiervan werd een 25 jr. man uit Losser aangehouden en aan het bureau in Hengelo opgesloten. In de loop van zaterdagmorgen de 22e april is hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De identiteit van de tweede verdachte is bekend en ook hij zal nog worden aangehouden.
Provincie:
Tag(s):