vrijdag, 13. januari 2006 - 12:07

Berovingen

Deventer

Woensdagavond en donderdag werden in Deventer op de Diepenveenseweg, het Arkelstein en de Nieuwstraat drie personen van geld en goederen beroofd. Van de daders ontbreekt tot op heden ieder spoor.

Een 52-jarige Deventernaar is woensdagavond rond 18.30 uur op de Diepenveenseweg beroofd door twee jongens op één bromfiets. Het slachtoffer had zijn telefoon gepakt om te bellen toen hij door de jongens werd belaagd. De telefoon werd hem uit zijn handen gerukt waarbij hij in zijn gezicht werd geslagen toen hij de gsm kennelijk niet direct losliet.
Naast de telefoon werd hem ook zijn horloge afgenomen.
De daders zijn een donkergetinte en een blanke jongen, die beiden een integraalhelm droegen met een donker ondoorzichtig vizier, met gevlekte, vlammende afbeeldingen aan de zijkanten.

Donderdagmorgen rond 09.36 uur is op het Arkelstein een 55-jarige vrouw uit Deventer, terwijl zij over het fietsdpad nabij het Hillesumcollege liep, door een jongen op een fiets van haar tas beroofd. In de tas zat geld en persoonlijke goederen.
De dader verdween via het grasveld in de richting van de Laan van Borgele.
Het gaat om een jongen van naar schatting 15 jaar, 1.65 en 1.70 meter lang, licht getinte huidskleur, zwart warrig haar. Hij droeg een donkere jas tot op de heup, een spijkerbroek en lichtkleurige sportschoenen.

Tenslotte werd donderdagvond rond 21.39 uur op de Nieuwstraat een 62-jarige man uit Deventer gedwongen geld af te geven. Zou hij dat niet doen dan zou er geweld tegen hem worden gebruikt waarna het slachtoffer aan de eis van de dader voldeed.
De overvaller, een blanke man van ongeveer 40 jaar was in het zwart gekleed en had een kaal hoofd.

In alle gevallen worden eventuele getuigen gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):