donderdag, 21. september 2006 - 16:50

Berrit Breteler licht zijn werk toe in Dokkumer museum

Dokkum

Vanwege de grote belangstelling voor de expositie ‘De Gouden Eeuw van Gerrit Breteler’ in Museum het Admiraliteitshuis te Dokkum organiseert het museum in samenwerking met de kunstenaar twee speciale rondleidingen buiten de normale openingsuren.

Breteler, die bekend staat om zijn meeslepende en enthousiaste vertelwijze, zal persoonlijk uitleg geven bij zijn nieuwste tentoonstelling ‘de Gouden Eeuw van Gerrit Breteler’. Hierbij zal hij vertellen over wat hem inspireert en over zijn schildertechniek.

De bezoeker krijgt zo een goed beeld van hoe de schilderijen van Breteler tot stand komen aan de hand van de schilderijen zelf. De tentoonstelling omvat olieverven met paarden, stillevens, naakten en portretten van diverse bekende personen zoals zangeres Nynke Laverman, schrijver Geert Mak en architect Gunnar Daan.

Er zijn twee rondleidingen gepland in Museum het Admiraliteitshuis. Op woensdag 4 oktober om 20.00 uur tot 21.00 uur vindt de eerste plaats, de herkansing is op zondag 8 oktober om 15.00 tot 16.00 uur. De kosten bedragen € 10,- per persoon, een kopje koffie met koek inbegrepen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij het museum, tel. 0519-293134.
Provincie:
Tag(s):