maandag, 17. april 2006 - 13:16

Beschermengel voor fietser

Garderen

Een 72-jarige man uit Ermelo is vrijdagmiddag met alleen gescheurde kleding en de schrik vrijgekomen nadat hij omver was gereden door een vrachtwagen. Omstreeks 15:30 uur reed een 41-jarige man uit Deurne met zijn vrachtwagen-combinatie over de Bakkersweg in Garderen in de richting van de Dorpsstraat.

De 72-jarige fietser kwam op de kruising rechts naast de vrachtwagen staan. Toen er geen verkeer aankwam wilde de fietser de Dorpsstraat oprijden in de richting van Putten. Tegelijkertijd reed de vrachtwagen rechtsaf richting Uddel. De fietser werd omver gereden, maar wist zich vast te grijpen aan de ventilatiegleuven van de cabine van de vrachtwagen, net boven de bumper.

De fiets belandde onder de vrachtwagen en ook de fietser raakte met zijn lichaam tussen beide voorwielen. De 41-jarige bestuurder van de vrachtwagen merkte, na ongeveer een meter te zijn opgereden, een schurend geluid van onder zijn cabine en stopte. De fiets en de fietser bevonden zich onder de cabine tussen beide voorwielen. De fiets was behoorlijk beschadigd en ook de kleding van de 72-jarige fietser was gescheurd.

De man kon op eigen kracht onder de vrachtwagen vandaan kruipen en was verder niet gewond.
Provincie:
Tag(s):