zaterdag, 16. december 2006 - 20:09

Beschonken man verzint inbraak woning na negeren stopteken

Heerhugowaard

Vrijdagavond werd een 30-jarige inwoner van Heerhugowaard aangehouden omdat de man er van wordt verdacht een valse aangifte te hebben gedaan van een inbraak in zijn woning. Volgens de verdachte zou er tussen 18.00 en 22.35 uur zijn ingebroken in zijn woning aan de Eikenlaan. Hier zouden de dieven de sleutels van een bedrijfsauto hebben weggenomen.

De betreffende auto was volgens de aangever verdwenen. Korte tijd later meldde de man dat hij zijn auto weer had teruggevonden vlak bij zijn woning. Uit onderzoek bleek dat de bewuste bestelwagen tijdens een alcoholcontrole die avond op de Middenweg na een stopteken was doorgereden.

In eerste instantie ontkende de man de bestuurder te zijn geweest maar later gaf hij toe na het stopteken te zijn doorgereden. Hij bleek te veel alcohol te hebben gedronken. Hij had de inbraak in zijn woning en de diefstal van zijn auto verzonnen om zo onder een proces-verbaal voor het negeren van een stopteken en het rijden onder invloed uit te komen. De man is voor verder onderzoek ingesloten.
Provincie:
Tag(s):