zondag, 29. januari 2006 - 17:10

Beschonken trucker aangehouden

Ede

De Edese politie heeft vrijdagavond op de Javalaan een 30-jarige vrachtautochauffeur uit Veenendaal aangehouden op verdenking van het doorrijden na een aanrijding. De man bleek bovendien onder invloed van alcohol. Bij de aanrijding was niemand gewond geraakt.

De aanrijding gebeurde even voor zes uur, toen de Veenendaler vanaf de Amsterdamseweg linksaf de Telefoonweg inreed. Daarbij zou hij de binnenbocht hebben genomen en gedeeltelijk op de verkeerde weghelft terecht zijn gekomen.

Op dat moment reed daar ook een 28-jarige automobiliste uit Den Haag, die vanaf de Telefoonweg richting Amsterdamseweg reed. Bij het indraaien raakte de Veenendaler met zijn wagen de auto van de Haagse automobiliste waarbij schade ontstond.

Na de aanrijding reed de Veenendaler door zonder zich bekend te maken. De vrouw ging de Veenendaalse trucker achterna en probeerde al claxonnerend de man tot staan te brengen. Surveillerende agenten waren daar getuige van en reden de vrouw en de chauffeur achterna.

Op de Javalaan stopte de man waarna hij werd aangehouden. De agenten roken alcohol bij de Veenendaalse chauffeur maar de man weigerde mee te weken aan een ademonderzoek. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Ook is zijn rijbewijs ingevorderd.
Provincie:
Tag(s):