vrijdag, 30. juni 2006 - 9:53

Besluit gedoogverklaring coffeeshop na de zomervakantie

Nieuwegein

Na de zomervakantie neemt burgemeester Cor de Vos een definitief besluit over het afgeven van een gedoogverklaring voor een coffeeshop. De definitieve beslissing is uitgesteld omdat de burgemeester eerst de rechtszaak over een afgewezen aanvraag voor een coffeeshop aan de Hildo Kropstraat 18a wilde afhandelen. Dit nam veel tijd in beslag.

De aanvrager had namelijk eerst een rechtszaak aangespannen bij de bestuursrechter tegen de weigering van de gedoogverklaring. Deze zaak is uiteindelijk voorgekomen bij de Raad van State, het hoogste orgaan in het bestuursrecht. Die heeft de burgemeester in het gelijk gesteld. Vervolgens is de aanvrager naar de civiele rechter gestapt, maar ook die stelde de burgemeester in het gelijk. Daarna was het afwachten of de aanvrager weer in hoger beroep zou gaan, dit keer dus bij de civiele rechtbank.

Dat is niet gebeurd en daarmee is de aanvraag voor een coffeeshop aan de Hildo Kropstraat 18a nu niet meer aan de orde. Als de burgemeester nu een definitief besluit neemt, valt de bezwarenprocedure die gekoppeld is aan het besluit precies in de zomervakantie. Dat vindt hij niet gewenst en daarom neemt hij meteen na de zomervakantie een besluit over de vierde aanvraag voor een coffeeshop aan de Rapenburgerschans 16.
Provincie:
Tag(s):