dinsdag, 23. mei 2006 - 20:02

Beste wielrenners ter wereld present

Eindhoven

Op zondag 18 juni wordt voor de tweede maal, de ProTour Team Time Trial gereden in Eindhoven. Op deze dag rijden de 20 beste wielerploegen van de wereld, in ploegen van 8 renners, een ploegentijdrit. De aanvang van de race is om 11:00 uur. De laatste ploeg zal ongeveer om 13.30 uur finishen.

Naast deze ploegentijdrit voor profrenners is er voor de amateur wielrenner ook de mogelijkheid om hetzelfde parcours individueel of met een groep af te leggen tijdens de ProTour Challenge. De ProTour Challenge zal plaatsvinden tussen 14:00 uur en 16:30 uur.

Het parcours dat de profs en de deelnemers van de Challenge afleggen is het officiële parcours van de Pro Tour wedstrijd. Het verkeersvrij parcours heeft een lengte van 48,6 km en wordt gereden tussen Eindhoven, Helmond en Best. Een gedeelte van het parcours wordt verreden over de snelweg.

De deelnemers krijgen de beschikking over een transponder waarmee op drie verschillende punten op het parcours de tussentijden gemeten worden. Deze tijden worden na de race op de website vermeld.
Provincie:
Tag(s):