zondag, 29. oktober 2006 - 20:48

Bestuurder na aanrijding volledig door het lint

Lemele

In de nacht van vrijdag op zaterdag vond aan de Dominee Berkhofweg in Lemele een aanrijding plaats tussen een bromfietser en een auto. Een 20 jarige automobilist uit Westerhaar-Vrienzenveenschewijk reed daar in volle vaart tegen een stilstaande bromfietser aan.

De bromfietser was gestopt omdat hij de auto zag aankomen. Door de aanrijding kwam de 16-jarige bestuurder van de bromfiets op de voorruit van de auto terecht. Door de klap van de aanrijding bleef hij bewusteloos op het wegdek liggen.

De bestuurder van de auto, een 20-jarige man uit Westerhaar-Vriezenveenschewijk, ging daarop volledig door het lint. Volgens buurtbewoners, die na de aanrijding naar buiten waren gekomen, had de automobilist het slachtoffer mogelijk ook nog getrapt. De bewoners probeerden daarop om het slachtoffer af te schermen. Daarbij raakten een aantal van de bewoners in gevecht raakten met de Westerhaarder.

De gewaarschuwde politie moest pepperspray gebruiken om de man onder controle te krijgen. Vervolgens wisten de agenten, daarbij geholpen door omstanders en beveiligingsmensen van Zaal Dijk, de verdachte naar de grond te werken en te boeien.

In de politie-auto wist de man een lifehammer te pakken en probeerde daarmee de ruiten van de politieauto in te slaan. Hierop werd de man ook aan de enkels geboeid en naar het politiebureau vervoerd.
Provincie:
Tag(s):