maandag, 23. januari 2006 - 12:16

Bestuurder rijdt op uitgaanspubliek in

IJselstein

Een 31-jarige inwoner van Zeist is in de nacht van zaterdag op zondag in IJsselstein aangehouden wegens rijden onder invloed. Tegen de automobilist is ook aangifte gedaan van poging doodslag c.q. zware mishandeling.

De politie zag de man omstreeks 03.15 uur op de Schuttersgracht rijden. Hij viel op omdat hij slingerde met zijn auto en een paal raakte. Nadat hij was gestopt, bleek uit de eerste blaastest dat hij te veel had gedronken.

De bestuurder zou het kort daarvoor aan de stok hebben gehad met enkele mensen uit uitgaanspubliek. Een 29-jarige man uit Nieuwegein heeft aangifte gedaan van poging doodslag c.q. zware mishandeling. Volgens zijn verklaring was de Zeistenaar vol gas en met piepende banden op hem ingereden terwijl hij op de rijbaan liep. Aanleiding waren wat jolige opmerkingen over en weer tussen de groep van de aangever en de verdachte.

Op het politiebureau wees de ademtest uit dat de Zeistenaar een alcoholgehalte had van 600 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij kreeg een rijverbod van zes uur. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):