dinsdag, 21. november 2006 - 11:02

Bestuurder rookt wietpijp op A20

Rotterdam

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten (Klpd) heeft zondagmiddag op de rijksweg A20 bij Rotterdam een 23-jarige bestuurder uit Westkapelle aangehouden. De man rookte een wietpijp terwijl hij reed. Dit maakte de Klpd vandaag bekend. De man kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en een rijverbod van 24 uur.

De man kreeg van zijn bijrijder een wietpijp aangereikt. Op het moment dat hij een hijs nam, reed de Verkeerspolitie uit Waddinxveen voorbij. Die liet de bestuurder stoppen. Na een controle kwamen er drie zakjes met ongeveer vijf gram wiet en twee wiet/hash pijpjes tevoorschijn.

Op het politiebureau nam een arts bloed van de verdachte af. Over enkele weken is de uitslag bekend. De Verkeerspolitie stuurt een mededeling naar het Centraal Bureau voor Rijvaardigheidsbewijzen (CBR), Divisie Vorderingen. Deze mededeling kan leiden tot een ongeldig verklaring van zijn rijbewijs. De man was in 2003 en 2005 ook al bekeurd voor het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank.
Provincie:
Tag(s):