vrijdag, 28. juli 2006 - 13:14

Bestuurder valt in slaap: Dode en drie gewonden

Kootstertille

Een 23-jarige motorrijder uit Zwaagwesteinde is donderdagmiddag omstreeks 16.45 uur op de Rykswei in Kootstertille om het leven gekomen. De man werd aangereden door een busje waarvan de bestuurder vermoedelijk in slaap was gevallen.

De bestelbus, bestuurd door een 56-jarige inwoner van Kootstertille, reed vanuit Noardburgum in de richting van Twijzel. De bestuurder is vermoedelijk tijdens het rijden even in slaap gevallen waarbij hij met zijn voertuig op de linkerweghelft kwam. Daar rijdt een 33-jarige automobilist uit Heerenveen, met een 19-jarige inwoonster van Burgum als passagier. Deze auto wordt door de bestelbus geraakt en komt daarbij in de naastgelegen sloot. Achter de auto van de Heerenvener rijdt een 23-jarige motorrijder uit Zwaagwesteinde. De motor wordt eveneens geraakt door de bestelbus. De motorrijder overlijdt ter plaatse aan zijn verwondingen.

De inwoner van Kootstertille is gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Bij hem is in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen. De inwoner van Heerenveen is met ernstige verwondingen, met de traumahelikopter, overgebracht naar het UMCG te Groningen. Zijn passagier is, met beenletsel, overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.
Bureau Ongevalanalyse van de politie Fryslân heeft het ongeval in onderzoek. Ook de brandweer is ter plaatse geweest, met name om de inwoner van Heerenveen uit zijn benarde positie te bevrijden. De weg is tot circa 19.30 uur afgesloten geweest.
Provincie:
Tag(s):