vrijdag, 30. juni 2006 - 15:19

Bestuurders onder invloed

Zwolle

In de afgelopen nacht werd even na middernacht een 18-jarige jongeman uit Zwolle op een bromfiets gecontroleerd op de Kranenburgweg. Hij bleek alcohol te hebben gedronken. De ademanalyse gaf als uitslag 115 ug/l. De jongeman is beginnend bestuurder. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van een uur.

Tijdens surveillance zagen politiemensen dat een auto met gedoofde verlichting in de Hoogstraat reed. Na meerder keren een stopteken te hebben gegeven en met groot licht verschillende malen te hebben geseind kon de auto worden klemgereden op de parkeerplaats tussen de Hoogstraat en de Mussenhage. Het bleek dat de bestuurster, 43 jaar uit Zwolle, reed onderinvloed van alcoholhoudende drank. Tevens bleek de vrouw reed met een auto terwijl haar rijbewijs van ingevorderd.

Op het politiebureau weigerde de verdachte medewerking aan het ademanalyse-onderzoek. Vervolgens is de verdachte ingesloten voor nader onderzoek. De verdachte krijgt een proces-verbaal en een rijverbod van 24 uur. De verdachte heeft afzonderlijk een bekeuring gekregen voor het rijden zonder verlichting en rijden zonder geldige APK-keuring.

Zwolle - In de afgelopen nacht omstreeks 04.10 uur werd op de Kalverstraat een 46-jarige man uit Hattem, gecontroleerd. De man bleek alcoholhoudende drank te hebben genuttigd. De ademanalyse gaf als uitslag 430 ug/l.De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uren.

Zwolle - Vannacht omstreeks 01:15 uur werd op de Melkmarkt een 17-jarige bromfietsers gecontroleerd. Hij bleek alcoholhoudende drank te hebben genuttigd. De ademanalyse gaf als uitslag 340 Ug/l. de jongeman kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uren.
Provincie:
Tag(s):