zaterdag, 1. juli 2006 - 3:50

Bestuurster scootmobiel (85) overleden na ongeval

Doornspijk

Eerder deze week verongelukte een 89 jarig met zijn scootmobile. Donderdagavond overkwam een 85-jarige bestuurster van een scootmobiel hetzelfde lot. De vrouw overleed in het Sophiaziekenhuis in Zwolle aan de gevolgen van een verkeersongeval. Het ongeval vond eerder die avond, omstreeks 18.20 uur plaats op de Zuiderzeestraatweg in Doornspijk (gem.Elburg).

Het slachtoffer stak met haar voertuig vanaf de Haerderweg de rijbaan van de Zuiderzeestraatweg over en reed vervolgens linksaf het fietspad langs de Zuiderzeestraatweg op in de richting van het dorp Doornspijk.

Terwijl ze enkele meters op het fietspad reed, raakte ze de achterkant van een voor haar rijdende 14-jarige fietser woonachtig in Doornspijk. De jongen bleef overeind, maar de vrouw verloor de macht over het stuur van haar scootmobiel, zwenkte naar links en kwam daarbij op de rijbaan van de Zuiderzeestraatweg terecht, waar op dat moment een 21-jarige autobestuurder uit Elburg haar van achteren naderde.

De autobestuurder kwam vanuit de richting Elburg en kon een botsing met het slachtoffer niet meer voorkomen. De vrouw raakte ernstig gewond en werd per ambulance naar het Sophiaziekenhuis vervoerd, waar ze in de loop van de avond aan de opgelopen verwondingen overleed.
Provincie:
Tag(s):