donderdag, 16. november 2006 - 16:26

Betere zorg voor slachtoffers groepsverkrachting

Rotterdam

Er moet betere zorg komen voor minderjarige meisjes die het slachtoffer zijn van een groepsverkrachting. PvdA-raadslid Peggy Wijntuin heeft hiervoor vanmiddag in de gemeenteraad aandacht gevraagd.

In de praktijk blijkt het voor te komen dat een slachttoffer van een groepsverkrachting na medisch onderzoek en een eerste verhoor naar huis wordt gestuurd met een lijst telefoonnummers. Ook moet het slachtoffer voor aanvullend onderzoek naar de GGD. Wijntuin:�Mij is duidelijk geworden dat dit zeer traumatiserend is voor het slachtoffer en haar familie. Het gevoel dat je zoiets aan de hele wereld moet vertellen…�.

Bovendien kun je volgens Wijntuin niet verwachten dat ze in zo’n situatie zelf de weg kunnen vinden in het ingewikkelde veld van hulpverlening.

“Ik heb gehoord dat een slachtoffer naar huis werd gestuurd met een fout RIAGG-telefoonnummer en uiteindelijk toen ze wel het juiste nummer had op een wachtlijst van drie maanden kon worden geplaatst�, zegt Wijntuin.

Wijntuin vindt dat er direct bij het eerste contact met de politie een hulpverlener aan het slachtoffer en haar familie moet worden toegewezen, die hen ondersteunt en als eerste aanspreekpunt fungeert bij het organiseren van de benodigde zorg.
Provincie:
Tag(s):