dinsdag, 8. augustus 2006 - 9:53

Betrokken organisaties geschokt over ongeluk

Utrecht

Vertegenwoordigers van organisaties betrokken bij de Muzikale Botenparade in Utrecht toonden zich in gesprek met burgemeester Brouwer en loco-burgemeester Den Besten maandagmiddag aangeslagen en geschokt over het ongeluk bij de stadhuisbrug tijdens het afsluitende muzikale festijn. Maandagmiddag hebben burgemeester Brouwer en loco-burgemeester gesproken met alle organisaties die hebben meegewerkt. Zondagavond eindigde het festijn met een vreselijk ongeluk toen een kadetrap aan de Oudegracht instortte. Twintig mensen belandden in het ziekenhuis waarvan er inmiddels dertien weer naar huis konden vertrekken.

Bij de totstandkoming van het festival zijn verschillende instellingen, bedrijven, podia en bureaus betrokken. Hun eerste zorg, zo deelden de vertegenwoordigers mee, betreft de slachtoffers.

Zoals burgemeester Brouwer eerder vandaag al namens de gemeente Utrecht aangaf, werken alle betrokken partijen volop mee aan de onderzoeken die lopen naar de onderzaak van het ongeluk. De partijen hebben afgesproken niet vooruit te lopen op conclusies en onthouden zich daarom lopende het onderzoek van commentaar.
Provincie:
Tag(s):