woensdag, 22. februari 2006 - 16:13

Bewoner in ziekenhuis na brand

Nijmegen

Rond 12.15 uur, werd brand gemeld in een woning aan de Ds. Ter Haarstraat. De brandweer en de politie gingen erheen. Omdat gemeld werd dat de bewoner nog binnen zou zijn ging er ook een ambulance naartoe.

Toen de politie ter plaatse kwam bleek de 43-jarige bewoner al uit de woning te zijn. Hij zat helemaal onder het roet. Hij werd voor nader onderzoek overgebracht naar het Canisius Wilhelmina ziekenhuis. Hij verklaarde dat hij op bed gelegen had en wakker was geworden omdat hij het zo warm had gekregen. Vervolgens zag hij dat zijn bed aan het smeulen was. Hij maakte gebruik van een elektrische deken. De brandweer bluste de brand en was om 12.36 uur de brand meester. De woning zat helemaal onder de roetaanslag en zal gereinigd moeten worden. Een schadebedrag is niet bekend. De woning is afgesloten voor nader onderzoek door de technische recherche.

Op 29 oktober van het vorig jaar ontstond in deze woning ook brand. De brandoorzaak was toen dat de man een sigaret op bed had gerookt en in slaap was gevallen. De politie heeft toen de nazorg voor deze man overgedragen aan een zorgkader. Dat kader zal ook van deze brand op de hoogte worden gesteld.
Provincie:
Tag(s):