donderdag, 13. juli 2006 - 23:04

Bewoners dakloos door bouwwerkzaamheden

Zeist

Door werkzaamheden aan De Posterij in het centrum van Zeist (nieuwbouw achter het voormalig postkantoor aan het Rond) is een verzakking van een bestaand pand aan de aangrenzende Dorpsstraat op nummer 32 A ontstaan. De plaatsing van de damwanden rond de bouwput zou de oorzaak kunnen zijn van de scheuringen en verzakkingen. De werkzaamheden zijn op maandag 10 juli begonnen.

Het pand is na de constatering van de verzakking op donderdag 13 juli vrijwel direct gesloten. Momenteel worden door de gemeente en de aannemer diverse veiligheidsmaatregelen getroffen: water en gas is afgesloten en de ramen zijn uit voorzorg dichtgetimmerd. Het pand wordt inwendig gestut waardoor verdere instabiliteit en schade kan worden voorkomen. De verzakking heeft geen gevolgen voor aangrenzende panden.

In het pand is op de begane grond Turks restaurant Nour gevestigd. Boven het restaurant bevinden zich enkele kamers. De gemeente heeft contact gezocht met de vier bewoners van de bovengelegen kamers. Zij worden door de gemeente opgevangen en voorzien van vervangende huisvesting.
Provincie:
Tag(s):