donderdag, 28. september 2006 - 9:50

Bewoners en ondernemers positiever over Hildo Kropstraat

Nieuwegein

De bewoners en ondernemers van de Hildo Kropstraat en omgeving (e.o.) oordelen positiever over de veiligheid en leefbaarheid in hun buurt. Dit blijkt uit de éénmeting die de gemeente heeft gehouden onder alle bewoners en ondernemers in het gebied. Met deze éénmeting wilde de gemeente vast kunnen stellen of het project Hildo Kropstraat e.o. tot goede resultaten heeft geleid. Dit project is in maart 2005 gestart met als doel een veilige en schone Hildo Kropstraat e.o. voor passanten, ondernemers en bewoners door gezamenlijke inspanning van alle betrokken partijen.

In mei 2005 heeft de gemeente een peiling gehouden om de knelpunten te inventariseren. Vervolgens konden de bewoners en ondernemers kiezen welke oplossingen ze wilden laten uitvoeren. Inmiddels zijn deze oplossingen voor een groot deel uitgevoerd. De meeste oplossingen waren/zijn gericht op een schoon en net aangezicht van de wijk en het verbeteren van de veiligheid.

Zo controleert de gemeente nu wekelijks welke bedrijven er in het gebied gevestigd zijn en of ze voldoen aan de vereiste vergunningen en passen binnen het bestemmingsplan. Zo niet dan wordt er handhavend opgetreden. Ook wordt de wijk vaker bezocht door de reinigingsdienst om het zwerfvuil aan te pakken en is de gemeente in overleg met de ondernemers om te zien hoe zij hun steentje kunnen bijdragen.
Provincie:
Tag(s):