vrijdag, 6. oktober 2006 - 9:57

Bewoners gered uit brandende woning

De Bilt

De brandweer heeft samen met de politie twee bewoners op tijd uit een brandende woning kunnen redden. Vrijdagmorgen rond 01.45 uur kwam er een melding van een binnenbrand in een woning aan de Nieuwstraat in De Bilt.

Bij aankomst van de politie bleek dat de bewoners nog binnen waren. Deze stonden op de eerste etage voor het raam. Door de zware rookontwikkeling konden zij niet naar beneden. De vrouw werd met behulp van een brandweerman en een politieman via een trap naar beneden gehaald.

Haar hulpbehoevende man moest door de brandweer worden gered. Zij zijn ademhalingsproblemen opgenomen in het ziekenhuis. De politie heeft drie naastgelegen woningen ontruimd. De bewoners daarvan zijn door ambulancepersoneel onderzocht en opgevangen op een ander adres in de buurt.

Een uur nadat de brandweer het sein brand meester had gegeven konden deze bewoners naar hun woningen terugkeren. De recherche heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand die vermoedelijk is is ontstaan in de vaatwasmachine.
Provincie:
Tag(s):