dinsdag, 6. juni 2006 - 19:23

Bewoners met ademhalingsproblemen naar ziekenhuis

Utrecht

Bij een uitslaande brand aan de Japuradreef zijn diverse bewoners uit de brandende woning en de bovengelegen woningen gered. Enkele zijn met ademhalingsmoeilijkheden naar Mesos Ouderijn en het UMC vervoerd. Tevens zijn enkele huisdieren uit de woningen ter controle overgedragen aan de dierenambulance.Dinsdagochtend om omstreeks zeven uur werd een uitslaande brand gemeld waarbij mogelijk nog iemand in het pand aanwezig was. De brandweer rukte direct uit met twee blusvoertuigen en een ladderwagen.

Na aankomst sloeg de brand aan de voorzijde uit het raam en stond het trappenhuis vol met rook. Aan de voor- en achterzijde van de bovengelegen woningen stonden een aantal bewoners op de balkons.

In het totaal zijn 11 personen en enkele huisdieren met de ladderwagen gered. Deze personen zijn ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht. Een vijftal bewoners zijn met ademhalingsmoeilijkheden voor verder onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd. De overige bewoners zijn door buurtbewoners en familie opgevangen. Over de oorzaak en de schade is nog niets bekend.
Provincie:
Tag(s):