woensdag, 13. september 2006 - 9:15

Bewoners starten actie tegen hardrijders

Gouda

Bewoners van het Walmolenerf in de wijk Goverwelle in Gouda starten op woensdag een actie die het te hard rijden in hun woonerf onder de aandacht moet brengen. Op die dag worden ludieke verkeersborden geplaatst die gedurende zes weken de automobilisten moeten wijzen op de toegestane maximumsnelheid. Voor bewoners die de actie ondersteunen is een poster beschikbaar om achter het raam te hangen.

Verder zijn er een drietal ‘smiley’kaarten waarmee een bewoner aan de rijdende automobilist duidelijk kan maken of deze een pluim of afkeuring voor zijn rijgedrag verdient.

De actie wordt ondersteund door politie, de gemeente en het wijkteam Goverwelle. De politie houdt tijdens en na de actie een snelheidscontrole. De gemeente zorgt voor het plaatsen en verwijderen van de actieborden. Het wijkteam heeft een bijdrage geleverd aan de organisatie en aan de bekostiging van de posters.

De actie Hardrijders Nee is begin vorig jaar ontwikkeld door gemeente en wijkteam Goverwelle. Aanleiding was de steeds terugkerende vraag om iets te doen in verband met hardrijders op woonerven. Er is gekozen voor een opzet waarbij bewoners zelf actie voeren in hun woonerf. De actie is voor het eerst toegepast op Getijmolenerf in Goverwelle. De resultaten waren positief: het sluipverkeer door het woonerf nam af en de snelheid ging omlaag.
Provincie:
Tag(s):