zondag, 13. augustus 2006 - 16:52

Bewoners Vathorst bouwen eigen boot

Amersfoort

Bewoners van De Laak, de grachtenbuurt van Vathorst, toonden zondag hun zelfgebouwde boten. Sinds maart 2005 klussen de eigenaren in hun vrije uurtjes aan een eigen sloep.

Er zijn al vele vriendschappen gesloten en nieuwe buren ontmoet, in de maanden dat een dertigtal (aankomende) bewoners van de nieuwbouwwijk hun eigen boot bouwden. Ze kwamen alle hoeken van het land om hun bouwpakket om te toveren tot een spitsgat sloep.

In een overdekte hal en onder begeleiding van ervaren botenbouwers zijn ze bezig met de bouw van hun boot. Gemiddeld doen ze er met z’n tweeën dertig dagen over. Het begint met een aantal platen mahoniehout en okuméplaten. Alle vormen zijn voorgezaagd en binnen een paar uur liggen de onderdelen genummerd klaar. Nadat het pakket in elkaar is gezet wordt er geschuurd, geharst, gelijmd en gelakt.

“Iedereen kan het� volgens de projectleider. “Er was zelfs een dame die niet eens wist wat een schaaf was, maar met een beetje hulp en duidelijke gebruiksaanwijzing kan iedereen een boot bouwen�.
Provincie:
Tag(s):