donderdag, 12. oktober 2006 - 16:42

Bewoonster Roerstraat besmet met Legionella

Utrecht

Woensdag is een bewoner van de Roerstraat (Rivierenwijk) in het ziekenhuis opgenomen met een legionella-besmetting. Deze bewoner maakt het naar omstandigheden goed. Op dit moment is de bron van de besmetting nog niet bekend; wel is duidelijk dat het geen bron in het buitenland is. De GG&GD verricht onderzoek en heeft ook waterleidingbedrijf Vitens (voorheen Hydron) en verhuurder Bo-Ex ingeschakeld.

De Roerstraat ligt ongeveer 200 meter van de Amstelstraat, waar afgelopen zomer legionella in de waterleiding werd aangetroffen. Dit heeft gelukkig niet geleid tot besmetting van bewoners. We kunnen ervan uitgaan dat er geen verband is tussen de waterbesmetting in de Amstelstraat en omgeving en de besmetting van de bewoner van de Roerstraat. Het appartementencomplex in de Roerstraat en de huizen in de Amstelstraat krijgen namelijk water via aparte aftakkingen van de hoofdwaterleiding. Deze hoofdleiding wordt steeds gecontroleerd en dit water is goed. Bo-Ex doet nu onderzoek naar de waterleidingen binnen het appartementencomplex.

De bewoners van het appartementencomplex in de Roerstraat en van de woningen in de Amstelstraat zijn vanmiddag via een brief geïnformeerd. Als bewoners vragen hebben, dan kunnen zij contact opnemen met de GG&GD, telefoon (030) 286 3399.
Provincie:
Tag(s):