vrijdag, 12. mei 2006 - 19:29

Bianca Balkenende doopt schip

Vlissingen

Bianca, de vrouw van premier Balkenende, doopt zaterdag 13 mei in Vlissingen het Landing Platform Dock (LPD) 'Johan de Witt'. Het schip wordt in opdracht van de Koninklijke Marine gebouwd door Schelde Marinebouw en zal onder meer
worden ingezet voor het Korps Mariniers.

Tot de belangrijkste taken van het schip behoren het uitvoeren van amfibische operaties, het verzorgen van amfibische transportcapaciteit en het leveren van commandofaciliteiten. Daarnaast kan de 'Johan de Witt' worden ingezet voor rampenbestrijding en humanitaire taken.

Het schip is 176,35 meter lang, 29,20 meter breed en heeft een diepgang van 5,55 meter. De totale hoogte is circa 45 meter. De voortstuwing van het schip is dieselelektrisch en de aandrijving geschiedt door middel van 2 pods. De maximum snelheid bedraagt 19 knopen (ruim 35 km per uur).

Het LPD 'Johan de Witt' vertrekt in het najaar voor haar proefvaart en zal daarna aan de Defensie Materieelorganisatie (DMO) worden overgedragen. Vanaf dat moment zal het schip 'Hare Majesteit' voor de naam dragen.
Provincie:
Tag(s):