zondag, 17. december 2006 - 18:09

Bibliotheken Groningen en Haren samen verder

Groningen/Haren

De Openbare Bibliotheken van Haren en Groningen gaan per 1 januari 2007 samen verder. Volgende week donderdag zetten de verantwoordelijke wethouders, de voorzitters van de beide bibliotheekstichtingen en Biblionet een handtekening onder een convenant.

De bijeenkomst vindt plaats in Haren, in de Dickensroom. In de overeenkomst wordt vastgelegd dat de beide gemeenten hun eigen beleid en contract houden en wel met de netwerkorganisatie van de bibliotheken in de provincie Groningen, Biblionet. Binnen Biblionet gaan de bibliotheekorganisaties van Haren en Groningen dus samenwerken in één verband.

"Het Harense personeel dat al hoog geschoold is, zal zich straks nog verder kunnen specialiseren", meent wethouder Anje Toxopeus. "Onze bibliotheek heeft een hoge graad van dienstverlening, maar door de samenwerking kunnen we op verschillende terreinen nog meer bieden."

De openingstijden zullen voorlopig niet veranderen, maar op den duur mogelijk worden uitgebreid of naar geschiktere dagdelen gaan. De Bibliobus blijft gewoon rijden. Contributieverhogingen staan nu niet op de agenda. "We hebben een heel goede bibliotheek in Haren en dat blijft zo", zegt wethouder Toxopeus vastberaden. Hoewel de gemeente de hand op de knip moet houden, staan er voor de bibliotheek geen bezuinigingen op de agenda.
Provincie:
Tag(s):