dinsdag, 26. september 2006 - 18:30

Bier over agenten tijdens Rodernacht

Roden

In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie in Roden zes mensen aangehouden tijdens de jaarlijkse nacht van Roden. Een groep jongeren uit Leek maakte het de politie onmogelijk om haar werk te kunnen doen. Een aantal jongeren uit de groep mengde zich hinderlijk in de gesprekken die de agenten hielden met andere bezoekers van de Rodernacht. Ook gooiden de jongelui bier over de agenten heen.

Nadat enkele jongeren zich na bevel van een agent niet wilden verwijderen, werd tot aanhouding overgegaan. Hierbij pleegden de jongeren het nodige verzet. Met behulp van een politiehond konden drie jongeren van 18, 20 en 21 jaar oud worden aangehouden en worden overgebracht naar het politiebureau. De jongste van het gezelschap werd hierbij door de politiehond in zijn bil gebeten. Een dokter heeft hem voor de wond behandeld.

Ook werden twee heren van 32 jaar oud uit Norg en Roden bekeurd voor baldadigheid. Het twee-tal ontkoppelde aan de Heerestraat een aantal stroomverdeelkasten en verplaatsten deze naar een portiek. De kasten waren bestemd voor de markt in Roden.

In dezelfde nacht raakten ook nog twee vrouwen slaags met elkaar. Hierbij liep één van de vrouwen een gebroken neus op. Een 19 - jarige vrouw uit Leek is hiervoor als verdachte aangehouden. Het slachtoffer zal dinsdag aangifte doen op het politiebureau.
Provincie:
Tag(s):