maandag, 3. juli 2006 - 16:00

Big-Brother is tracking u met de ‘Trackstick’

Vlaardingen

Op het gebied van GPS toepassingen is de markt steeds in beweging en komen er meer en meer gebruiksmogelijkheden van de satellieten in het heelal. Het nieuwste speeltje op de markt is een USB stick met een ingebouwde GPS ontvanger. Deze Trackstick kan gevoed door 2 mini penlite batterijen zelfstandig, tot wel 5 dagen lang posities loggen.

De Trackstick stick heeft een geheugen 1Mb dat is genoeg om enkele maanden lang de posities op te slaan. De trackstick kan achteraf eenvoudig worden uitgelezen met de bijgeleverde software en een PC.

Informatie zoals datum, tijd, positie, hoogte, snelheid, richting, GPS status en signaalsterkte krijg je in een handomdraai op je pc. Verder kan je vanuit de software applicatie deze data eenvoudig exporteren. De geëxporteerde data kan je visualiseren in onder andere Google Earth, Google Maps, Mapquest en Virtual Earth wat bijzondere mooie en gedetailleerde plaatjes oplevert.

Dus of je nu wilt weten waar je kinderen, of andere gezinsleden, je spullen of collega’s uithangen, de mogelijkheden zijn onbeperkt. Let wel, in Nederland is het niet toegestaan om zonder toestemming personen te volgen, dat wil natuurlijk niet zeggen dat je geen handtas of een auto of een ander object met de Trackstick mag volgen. Klein minpuntje de trackstick moet vrij zicht houden met de GPS satellieten dus binnenshuis werkt hij niet.

Het apparaatje wordt in de Benelux door AGS Groep geïmporteerd. De verkoop adviesprijs van de Trackstick is 249 Euro, binnenkort zal er ook een Trackstick pro op de markt komen. Dit is een 12 volt versie die bijvoorbeeld in een auto, boot of een ander object kan worden geplaatst. Door deze externe stoom voorziening en het vele malen grotere geheugen kan de PRO versie enkele maandenlang gegevens verzamelen.
Categorie:
Tag(s):