donderdag, 10. augustus 2006 - 7:17

Bij trapongeval gewonde man (30) overleden

Utrecht

De 30 jarige man die zondagavond bij het trapongeval aan de Oudegracht in Utrecht zwaar gewond raakte is woensdagavond in het UMC aan zijn verwondingen overleden. Dat heeft een woordvoerster donderdag bevestigd. De man kwam zondagavond onder de vallende trap terecht, nadat deze onder het gewicht van de mensen van de muur was losgeraakt. Er liggen nu nog drie gewonden in ziekenhuizen.

Burgemeester Brouwer en wethouder Den Besten reageren geschokt op het bericht. “We wisten dat, gezien de ernst van de verwondingen, zijn toestand kritiek was. Toch komt zijn overlijden als een klap voor ons en voor allen die zondagavond op het muziekfestijn aanwezig waren. Wij leven intens mee met zijn familie en vrienden.� Namens het gemeentebestuur van Utrecht zal burgemeester Brouwer haar medeleven aan de familie betuigen.

Het openbaar ministerie verricht een forensisch onderzoek naar mogelijke strafbare feiten die tot het ongeluk hebben geleid. Het OM laat weten dat het onderzoek deze week in elk geval nog niet wordt afgerond. De gemeente Utrecht stelt zelf ook een onafhankelijk onderzoek in. Hoe die opdracht gaat luiden en wie het onderzoek gaat uitvoeren wordt in de loop van volgende week bekendgemaakt.
Provincie:
Tag(s):