maandag, 25. september 2006 - 13:37

Bijna 400 bekeuringen bij verkeersactie ‘Blind date’

Arnhem

Politie en verkeershandhavingsteam hebben vrijdag en zaterdag in totaal 382 bekeuringen uitgedeeld in de regio Gelderland-Midden bij een verkeersactie genaamd ‘Blind date’. De actie dankt zijn naam aan het feit dat agenten gebruik maakten van onopvallende politieauto’s en motoren met onder meer als doel de pakkans van grove verkeersovertredingen te vergroten. Bovendien wil de politie met de actie een bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid in de politieregio.

Bijna veertig agenten, aangevuld met medewerkers van de Koninklijke Marechaussee, gingen vrijdag en zaterdag de weg op met onopvallende motoren en auto’s. Vrijdag leverde dat 179 verkeersovertredingen op. Op zaterdag werden in totaal 203 bekeuringen uitgedeeld. Op beide dagen werden van vijf bestuurders het rijbewijs ingevorderd wegens snelheidsoverschrijdingen van 50 km/u of meer (3 op vrijdag, 2 op zaterdag). Vooral de snelheidsovertredingen en het rijden op opgevoerde brommers voerden de boventoon in de aantallen bekeuringen.

Op beide dagen samen werden 92 bonnen uitgedeeld aan hardrijders. In totaal 95 bromfietsers werden geverbaliseerd omdat ze op een opgevoerde brommer bleken te rijden. Overige opmerkelijke zaken waren het niet handsfree bellen tijdens het rijden (39 bekeuringen); rijden zonder helm (37 bekeuringen); rijden zonder bromfietscertificaat (18 bekeuringen) en het rijden door roodlicht (15 keer). De overige bekeuringen waren voor diverse uiteenlopende verkeersovertredingen.

Bij een soortgelijke actie vorig jaar werden door de politie meer dan 500 bekeuringen uitgedeeld en moesten 11 automobilisten hun rijbewijs inleveren.
Provincie:
Tag(s):