donderdag, 13. april 2006 - 9:23

Bijstands-gerechtigden aan het werk

Heerlen

De gemeente Heerlen selecteert de komende twee maanden vijftig bijstandsgerechtigden voor een jaarcontract bij Licom. In die periode gaan ze werken bij Licom-Bedradinssystemen, een bedrijf in Brunssum dat draadbomen produceert voor onder meer DAF Trucks in Eindhoven.

De vijftig geselecteerde bijstandsgerechtigden stromen direct uit de uitkering, voor een periode van minimaal één jaar. Drie maanden voor het beëindigen van het jaarcontract geeft Licom aan of het contract eventueel wordt voortgezet voor een bepaalde tijd. Dat hangt onder meer af van de economische situatie bij Licom.

De bijstandsgerechtigden hebben niet alleen financieel baat bij dit contract. Ze komen hiermee in een werkomgeving en krijgen zo een ruimer sociaal netwerk. Dat vergroot hun kansen op de arbeidsmarkt. Niet alleen omdat ze werkervaring opdoen, maar ook omdat solliciteren vanuit een baan veel vaker succesvol is dan solliciteren vanuit een uitkering. Bovendien worden de bijstandsgerechtigden in deze situatie individueel begeleid. Zo krijgen ze goed in beeld wat ze wel en niet kunnen, aldus de gemeente.
Provincie:
Tag(s):