vrijdag, 25. augustus 2006 - 6:33

Bijzonder welkom voor nieuwe Nederlanders

Winterswijk

Op donderdag 24 augustus organiseerde de gemeente Winterswijk een ceremonie voor inwoners die dit jaar de Nederlandse nationaliteit hebben aanvaard. Tijdens de ceremonie hield de burgemeester een speech om hen daarna persoonlijk welkom te heten en werd er stilgestaan bij wat het betekent om Nederlander te zijn.

De gemeente had Winterswijker Raymond Ubbink, frontman van de formatie "R U Ready?" bereid gevonden een serenade te komen zingen.

Na de speech van burgemeester Van Beem kregen de nieuwe Nederlanders een pen met Winterswijk inscriptie en een streekpakket voor de kinderen was er een bioscoopbon. Om het welkom helemaal compleet te maken kregen ze ook allemaal de CD van Raymond Ubbink mee getiteld “De Veenparel�.

Nederlander worden is een bijzondere gebeurtenis. Vaak is er nog een band met het land van herkomst, maar door hier te wonen, te werken en Nederlander te worden, bindt iemand zich aan Nederland en de wettelijke normen die hier gelden.

Het verkrijgen van de nieuwe nationaliteit is dan ook een moment om niet onopgemerkt voorbij te laten gaan. Daarom heeft de regering besloten een nationale ceremoniedag in te stellen voor alle nieuwe staatsburgers op 24 augustus. Voor deze datum is gekozen, omdat op deze dag in 1814 de Nederlandse Grondwet van kracht is geworden.
Provincie:
Tag(s):