donderdag, 9. maart 2006 - 8:53

'Bingo'

De politie en de belastingdienst hebben woensdagavond een einde gemaakt aan een illegale bingo in het Gelderse Achter-Drempt. Bij de inval zijn vijf personen aangehouden en een groot geldbedrag en twee auto’s in beslag genomen. De bingo werd bezocht door ongeveer 250 bezoekers. Dit heeft de politie donderdag bekendgemaakt.

De politie deed de inval omdat er een vermoeden was dat de wet op de kansspelen overtreden werd. Volgens de wet mag het maximum aan prijzengeld 1400 euro zijn en de hoofdprijs maximaal 350 euro. Uit een onderzoek is gebleken dat die bedragen ruimschoots werd overtreden.

Na het laatste spel werden de organisatoren aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex in Doetinchem. Van een groot aantal spelers werd in aparte verhoor-containers die in een zijstraat waren geparkeerd een verklaring opgenomen. Voor dit feit waren extra agenten naar de Achterhoek opgeroepen om de politie Bronckhorst te assisteren.

De andere mensen, waarvan een groot aantal met taxibusjes naar de locatie was gebracht, konden naar huis. De spelattributen, het geld en twee dure auto’s zijn in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):