vrijdag, 10. februari 2006 - 16:54

Binnen 1 minuut een OV-fiets

Heerenveen

De Heerenveense wethouder Meine Scheweer van verkeer en vervoer probeerde donderdag binnen één minuut een fiets op station Heerenveen te huren.

De OV-fiets, de snelle en gemakkelijke huurfiets in het openbaar vervoer, is nu namelijk ook te krijgen in Heerenveen. Dat is vooral interessant voor treinreizigers die aankomen op het station en tot vijf kilometer verder hun eindbestemming hebben (bijvoorbeeld De Greiden, Nieuwerbrug, Nieuweschoot, Nijehaske, Oudehaske, Oranjewoud, Rottum, Terband of Thialf). De nieuwe huurlocatie is de Rijwielshop aan de Trambaan 15 in Heerenveen.

Een OV-fiets huren kan als het goed is binnen een minuut. Dat kan met een geschikt gemaakte NS-kaart of een apart OV-fietspasje. Aanmelden kan via de website www.OV-fiets.nl. Een OV-fiets kost 2,75 euro per periode van twintig uur. Dat is ongeveer hetzelfde tarief als een busretour. Betalen van de OV-fiets gaat achteraf per incasso. Dus niet wachten, geen borg betalen, geen formulier invullen en geen legitimatie tonen, maar genieten van de vrijheid om te gaan en te staan waar je wilt: met de OV-fiets heb je overal een fiets.
Provincie:
Tag(s):